Yeni Dodge Challenger SRT Hellcat geliyor. Bu yıl sonunda tanıtılacak modelin ön tasarımı çok iddialı olacak.
1960 ve 1970’li yıllarda efsane haline gelen Dodge, yine o günlere dönmek için sabırsızlanıyor. Marka 2019 model olarak satışa sunacağı Challenger SRT Hellcat modelinde eski günlerdeki gibi yine son derece güçlü bir Muscle Car hazırlayacak.
Henüz aracın teknik verileri konusunda bir açıklama yapılmadı. Ancak kaputun altında süper şarjlı bir V8 motor olacağı belirtiliyor. Zaten yayınlanan görselde de kaput üzerinde iki adet hava girişinin olduğu ve bunun da görsellikten çok motoru daha rahat soğutmak için yapıldığı belli oluyor.
Bu tarz agresif hava çıkışını Pontiacseverler Trans-Am WS6 ve Bundit versiyonlarından hatırlayacaklardır. O da önemli bir Amerikan Muscle Car modeli olmasına karşılık aslında Dodge için önemli bir rakipti.
Camaro modellerinde de bu tarz hava girişleri kullanılıyordu. Ancak uzun burun yapısı da bu tasarıma eklenince Dodge için Pontiac tasarımı daha yakın olmuş.
Yeni Dodge Challenger SRT Hellcat kaç beygir olacak?
Şu anda satılmakta olan Hellcat versiyon 880 Nm torka ve 707 HP güce sahip. Yeni modelde ise bu gücün daha da artırılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca şanzımanda da bir takım değişiklikler olacak ve daha hızlı kalkışlar mümkün olacak.
Kısa süre önce bu aracın drag için hazırlanan versiyonunu yakalamıştık. Görünen o ki bu yeni modelle drag versiyonun bazı parçaları ortak olacak.