RUROC ATLAS 2 RAW CARBON test konuğumuz OTOSTİL

Konfor ve tarz Ruroc Atlas 2 Raw Carbon’da bir araya geldi

Konfor ve tarz Ruroc Atlas 2 Raw Carbon’da bir araya geldi

Ruroc, markası kurulduktan kısa bir süre sonra özellikle sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Dijitalde yaptıkları bu tanıtım sayesinde isimlerini hızlı bir şekilde duyuran Ruroc, ilk ürün serilerini Atlas 1.0 ismiyle satışa sundular. Satışa sunulduktan sonra kullanıcılardan gelen geri bildirimlerle mevcut modellerini geliştiren ve aynı zamanda da ürün çeşitlerine yenilerini ekleyen Ruroc, ürün gamını büyütmeye her geçen gün devam etti. Atlas 1.0 tasarımsal anlamda beğeni kazansa da bazı teknik eksiklikleri bulunuyordu. Marka bu duruma hızlıca el atarak Atlas 2.0 adını verdiği Atlas 1.0 modelinin geliştirilmiş modelini lanse etti.

Atlas 2.0, önceki nesilden daha renkli ve kusurlarından kurtulmuş bir model olarak karşımıza çıktı. T300 olarak adlandırılan ve havacılık sınıfında yer alan karbon fiber malzemeden üretilen bu kasklar, hafifliği ve dayanıklılığı pazardaki yerini sağlama almayı başardı.

RUROC ATLAS 2 RAW CARBON

RUROC ATLAS 2 RAW CARBON

Kaskı kullandığımız süre boyunca hafifliği gerçekten bizi etkilemeyi başardı. Tamamen elde üretimi yapılan ve 1375 gram ağırlığı bulunan kaskın boyutuna göre ağırlığı değişebiliyor. Bluetooth sistemi olmadan kaskı kafanıza taktığınız uzun süreler boyunca rahatsız olmadan yolculuk yapabilirsiniz. Kafayı güzelce saran iç pedleri baskı yapmadığı için uzun süreli kullanımlarda ağrı yapmıyor. Bu da onun özellikle şehirlerarası yolculuklarda rahatlıkla kullanılabileceği anlamına geliyor.

Havalandırma kanalları konusunda marka cömert davranmış ve ön tarafında çene hizasına iki adet ızgara, üst kısmında ise önde ile arka olmak üzere dört adet hava kanalı yer alıyor. Çene hizasında yer alan kısmı istediğiniz zaman kapatıp açabiliyorsunuz. Kaskın iç tarafında bulunan kilit yardımı buna izin veriyor fakat üst tarafta ve arka tarafta bulunan hava girişleri için maalesef bu durum söz konusu değil. Henüz çok yoğun bir yağışta deneyimleme fırsatı bulamamış olsak da yağmurlu havalarda motor sürerken bu kanallardan yağmur suyunun kaskın içine girme ihtimali var.

Ruroc, kaskın çene kilidini kendilerine has farklı bir mekanizma ile tercih etmiş. Sıklıkla gördüğümüz 3 farklı kask kilidi varken Ruroc’ta kullanılan Fidlock isimli kilit sistemi oldukça pratik. Birçok kaskta Double D isimli kilit sistemi kullanılırken Ruroc’un tercih ettiği kilit sistemi bir mıknatıs ve çentik yardımıyla siz ne kadar güç uygulasanız da kaskın kafanızda kalmasını sağlıyor.

RUROC ATLAS 2 RAW CARBON

RUROC ATLAS 2 RAW CARBON

DOT FMVSS 218 ve ECE 22.05 güvenlik sertifikalarına da sahip olan bu kaskı farklı model ve desenleriyle beraber www.ruroc.com adresinden satın alabiliyorsunuz. Sipariş verdiğiniz zaman İngiltere’den yola çıkan bu kask her ne kadar yurt dışından geliyor olsa da kısa bir süre içerisinde elinize ulaşabiliyor. Özellikle sipariş verdikten kısa bir süre sonra kaskında kendisini temin edebiliyor olmanız büyük bir avantaj. Satın alacağınız modele göre fiyatı farklılık gösterse de bizim deneyimlediğimiz model 575 dolarlık etiket fiyatına sahip. Tamamen karbon fiberden üretilen rakipleri ile kıyasladığımız tasarımı, fiyatı ve kullanışlılığı ile Ruroc onların önüne geçmeyi başarıyor.