Pirelli Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO’su Marco Tronchetti Provera ve Politecnico Üniversitesi Rektörü Ferruccio Resta tarafından Pirelli ile Mil
Pirelli Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO’su Marco Tronchetti Provera ve Politecnico Üniversitesi Rektörü Ferruccio Resta tarafından Pirelli ile Milano Üniversitesi arasında yeni anlaşma imzalandı. Giovanni Battista Pirelli 1870 yılında bu üniversiteden mezun olmuş ve şirket sonrasında bu üniversite ile sürekli iş birliği yapmıştı. Şimdiki işbirliği 1.5 milyar Euro’yu bulan bütçeyle lastikleri çok daha iyi noktaya getirmeye odaklanıyor. Pirelli Milano Yatırım
Pirelli ve Milano Üniversitesi’nin önümüzdeki üç yıl birlikte ele alacağı bazı konular arasında düşük çevresel etki yaratan nano yüklerin kullanılması ve Siber Lastik (Cyber Tyre) programını desteklemek için matematiksel modelleme çalışmaları, ayrıca lastikleri yaşlanmaya karşı koruyabilecek yenilikçi malzemelerin geliştirilmesi yer alıyor. Bu gibi projeler, bu iki İtalyan kurumunu birbirine bağlayan ortak misyonun temel direklerini temsil ediyor.
Pirelli ile Milano Üniversitesi arasındaki işbirliği, uzun bir geçmişe dayanıyor. Giovanni Battista Pirelli 1870 yılında üniversiteden henüz mezun olduğunda öğretim üyelerinden Giuseppe Colombo, kendisine kimya mühendisliğini ve özellikle kauçuk üretiminde uzmanlaşmasını tavsiye etmişti. Giovanni Battista Pirelli, daha sonra lastik sanayiini İtalya’ya getiren ilk kişi oldu ve 1872’de Pirelli & C. şirketini kurdu. Pirelli Milano Yatırım
Yıllar içinde üniversite ve Pirelli, akademi ve iş dünyası arasındaki sinerjiden faydalanmak amacıyla pek çok işbirliğine girdi. Yenilenen anlaşmanın 2017’den 2020’ye kadar üç yıl sürecek evresinde iki temel araştırma alanına odaklanılacak: yenilikçi malzemelerin geliştirilmesi ile ürünlerin ve siber teknolojilerin geliştirilmesi. Araştırmanın odaklanacağı bazı alanlar şöyle: Yeni malzemeler: modifiye polimerler, nano yükler, düşük çevresel etki yaratan yeni malzemeler, moleküler dinamikler. Ürünler ve siber teknolojiler için geliştirme alanları: ses düzeyinin azaltılması, suda kızaklama direnci, lastik aerodinamikleri, araçların akıllı kontrolü için veri toplamak amacıyla Siber Lastikler (Cyber Tyres) kapsamındaki çipler için matematiksel modellerin geliştirilmesi ve ilave değer katan diğer hizmetlerin geliştirilmesi.
Milano Üniversitesi, Vakfı ve Pirelli arasında son altı yıldır devam eden işbirliği son derece yoğun, kapsamlı ve verimli olurken bu süreçte dokuz patent ailesinin yanı sıra 20’den fazla uluslararası bilimsel akademik makale üretildi.
İşbirliği, ayrıca gelişmiş malzemelerin kullanımı sayesinde lastik performansı, güvenlik ve sürdürülebilirlik konularında da önemli sonuçlar verdi. Malzeme kimyası alanındaki genç mezunlara 15 araştırma projesi atandı ve Pirelli ile işbirliği sonucunda iki doktora çalışması tamamlandı.
Çok az ses yaratan (Sessiz Lastik projesi olarak da bilinen) lastikler özel bir ilgi alanı oldu. Bu doğrultuda, hareket halindeki bir lastiğin ürettiği sesin iç ortamda ölçümü için yeni test yöntemleri getirildi. Sırt Modelleme Otomasyonu projesi sayesinde, lastik modellemesi ve farklı yaz, kış ve dört mevsim lastiklerde sırt desenlerinin özellikleri üzerinde de çalışmalar yapıldı. Pirelli Milano Yatırım
