Skoda ürün gamındaki üçüncü arazi aracı olan Kamiq Pekin’de tanıtıldı. Karoq ile Kodiaq modellerinin tasarım öğeleri ile şekillendirilen Kamiq, ilk ol
Skoda ürün gamındaki üçüncü arazi aracı olan Kamiq Pekin’de tanıtıldı. Karoq ile Kodiaq modellerinin tasarım öğeleri ile şekillendirilen Kamiq, ilk olarak Çin’de daha sonra ise Avrupa’da tüketicilerle buluşacak. Yeni Skoda Kamiq 2018 karşınızda
Topla uzunluğu 4390 m olan aracın genişliği 1781, yüksekliği ise 1593 mm olarak açıklandı. 2610 mm’lik dingil mesafesine sahip olan Kamiq 1.5 litrelik turbo benzinli motorla donatılmış.
150 HP güç ve 150 Nm tork üreten bu motor otomatik vitesle yola aktarılıyor.
Aracın dış tasarımında özellikle Kodiaq modeli gibi heybetli bir yapıya yer verilmiş. Far ve sis farlarının tasarımında hem Karoq hem de Kodiaq modellerinden izler görmek mümkün. Arkaya doğru düz bir hatta devam eden omuz çizgisi sayesinde güçlü görünümün devam ettiği otomobilde çamurluk yapısı da diper iki kardeşle benzer hatlara sahip.
Aslında boyut itibariyle çok büyük olmasa da Kamiq, çizgileri ile olduğundan daha büyük algılanıyor.
Detaylar fuarda açıklanacak
Şu anda için aracın iç mekan ve arka tasarımına ilişkin görsellerini paylaşmayan Skoda, sadece detay vermekle yetindi. Buna göre de iç mekanda dokunmatik ve 1280×720 çözünürlüğe sahip multimedya ekranı, Apple CarPlay ve MirrorLink uyumlu altyapı standart olarak sunulacak.
Aracın Avrupa versiyonu ise Çin’deki fuardan kısa bir süre sonra satışa sunulacak.


