Rakipleri yenilendi, Opel için makyaj mecbur oldu. Yeni Opel Astra 2019 yılında geliyor. Ford Focus’un yenilenmesi, Golf’ün yenilenecek olması, 308
Rakipleri yenilendi, Opel için makyaj mecbur oldu. Yeni Opel Astra 2019 yılında geliyor.
Ford Focus’un yenilenmesi, Golf’ün yenilenecek olması, 308’in geçtiğimiz yıl makyaj geçirmesi gibi sebepler Opel Astra’nın beklenenden daha önce makyaja uğramasına nenden oldu.
2019 model olarak satılacak Opel Astra yeni bir yüzle tüketicilerle buluşacak.
Değişiklikler sınırlı tutulmuş
Ancak Almanya’da testleri devam eden otomobilin ilk anda kapsamlı bir makyaja uğramayacağı aşikar. Kapsamlı yeniliklerden ziyade Opel, bu araca daha dinamik bir görünüm katmayı hedeflemiş.
Yeni Opel Astra’nın en büyük değişikliği ön tamponunda olacak. Aracın havalandırma kanalları, ızgarası ve sis farları değiştirilecek. Ayrıca farların da yuvaları aynı kalsa da iç yapıları değiştirilecek.
Hafif kamuflajlı bu otomobilde arka kısımda bir değişiklik olmasa da seri üretim modelde en azından tamponun değiştirilmesi bekleniyor.
Her ne kadar Astra, şu anda GM tarafından geliştirilen altyapıyı kullanıyor olsa da makyajlı modelde bu konuda bir değişiklik olmayacak. PSA Grubu’nun altyapısına geçiş için yeni nesil beklenecek. Ancak motorlarda bir takım güncellemelerin olması söz konusu. Bunlar içinde en önemlisi ise Yeni Astra GSI. Daha önce yapılan açıklamalardan hareketle 2.0 litrelik bir motorla donatılması beklenen Astra GSI dışında, 1.0 litrelik 3 silindirli benzinli motor makyajla birlikte daha öne çıkartılacak.
Tamamen yeni Opel Astra’nın 2022 yılında tanıtılması bekleniyor. Bu modelde ise altyapıdan tasarıma kadar aracın tüm parçaları değişecek ve PSA Grubu’ndan alınan destek artacak.