Ford Trucks’ın IAA Hannover Uluslararası Ticari Araç Fuarı’nda dünya prömiyerini yaptığı yeni çekicisi F-Max, “2019 Yılın Uluslararası Kamyonu” ödülün
Ford Trucks’ın IAA Hannover Uluslararası Ticari Araç Fuarı’nda dünya prömiyerini yaptığı yeni çekicisi F-Max, “2019 Yılın Uluslararası Kamyonu” ödülünü almaya hak kazandı.
Ağır ticari araç sektöründeki en saygın ve prestijli ödüllerden biri olan ödül, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün’e Uluslararası Yılın Kamyonu (ITOY) Jüri Başkanı Gianenrico Griffini tarafından IAA Hannover Uluslararası Ticari Araç Fuarı’nda Ford Trucks standında yapılan törende verildi.
IAA Hannover Uluslararası Ticari Araç Fuarı’nda dünya lansmanı gerçekleştirilen ve fuarın en önemli araçlarından biri olan yüzde 100 elektrikli kamyon Isuzu NPR 10 EV şehir içi ulaşıma farklı bir boyut getirmesiyle öne çıktı. Tamamen yerli olan bu ürün de fuarın en çok ilgi çeken araçlarından oldu.
Karsan ise bu yıl 67’nci kez kapılarını açan Hannover Uluslararası Ticari Araç Fuarı’na 4 modeliyle çıkarma yaptı. Fuarda Atak Electric ve Star Okul Otobüsü ilk kez dünyanın beğenisine sunuldu. Karsan’ın BMW ile olan işbirliği doğrultusunda yeniden geliştirerek ilk kez sergilediği Jest Electric ve Jest’in otomatik vitesli versiyonlu Jestronic ise ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.
Şehirlerin ihtiyaçlarını görüp, her şehrin farklı ihtiyacına özgün çözümler ürettiklerini belirten Karsan CEO’su Okan Baş, “Elektrikli araç teknolojisindeki yenilikleri yakından takip ederek çalışmalarımızı geliştiriyoruz. Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için inovatif ürün çözümlerimizle dünyanın 20 farklı ülkesinde hizmet vermekten gurur duyuyoruz. İnovatif marka DNA’mız ve sürdürülebilir çözüm üretme misyonumuz ile yüzde 100 elektrikli araçlar konusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve ürün gamımızı bu yönde geliştireceğiz” dedi.
