DS Citroen’den ümidini kesti bağlarını kopartmak istiyor

DS Citroen’den ümidini kesti bağlarını kopartmak istiyor

PSA Group’un lüks markası DS, DS 4 ve DS 5'in satışlarını yıl sonuna kadar durdurma kararı aldı. Bu kararla DS Automobiles, Citroen’in alt markası old

PSA Group’un lüks markası DS, DS 4 ve DS 5’in satışlarını yıl sonuna kadar durdurma kararı aldı. Bu kararla DS Automobiles, Citroen’in alt markası olduğu eski kimliğini geride bırakmayı hedefliyor. DS Automobiles Citroen ile bağlarını koparıyor.

Üretim durduruldu

2014 yılında DS Automobiles Citroen’den ayrıldığından beri markanın CEO’su olan Yves Bonnefont, bu hafta Citroen tasarımlarından türetilen iki DS modelin üretiminin doğu Fransa’daki fabrikalarında sırasıyla durdurulduğunu söyledi. DS 4 Mulhouse’daki fabrikada DS 5 ise Sochaux’taki fabrikada üretiliyordu.

Marka için özel olarak tasarlanan ilk model olan DS 7 Crossback kompakt SUV’nin tanıtımı; 2018’in ilk yarısındaki satış rakamlarını tüm dünyada yüzde 14, Avrupa’da ise yüzde 25 oranında arttırdı.

Gelecek olan yeni DS modeli bu sonbaharda Paris Otomobil Fuarında tanıtılacak. DS 3’e bir alternatif olarak sunulacak bu modelin küçük bir SUV olması muhtemel gözüküyor. Ayrıca bu yeni modelin tamamen elektrikli bir versiyonu daha olacak.

Bonnefont yaptığı açıklamada, “2018’in ilk yarısı bizim için çok önemli, bu dönemde ilk kes DS stratejisinin tüm bileşenleri bir araya getirildi. DS 7 Crossback’in ve yeni mağazalarımızın lansmanını dikkatlice senkronize ettik.” şeklinde konuştu.

DS için özel satış noktaları

DS modelleri ilk olarak Citroen bayilerinde satılıyordu, ancak daha sonra DS Automobiles, otomobilleri için özel satış noktaları açtı.

Ayrıca DS, bu yıl PSA’nın Fransa’nın Velizy kentindeki teknik merkezinde kendi tasarım stüdyosunu açmasıyla bir başka kilometre taşına ulaşmış oldu.

Stüdyonun ilk ürünlerinden biri olan DS X eTense konsepti bu ilkbaharda dijital biçimde gösterildi. Bonnefont, DS eTense’in manuel ve otonom sürüş duygusunu uyandırmak için asimetrik kokpitli fiziksel bir versiyonunu üreteceğini söyledi.

DS Automobiles Citroen