BMC otobüsleriyle ihracat rekoru kırdı otostil dergi BMC otobüs

BMC otobüsleriyle ihracat rekoru kırdı

BMC otobüsleriyle ihracat rekoru kırdı

BMC, Bakü Nakliyat Agitliği (BNA) Azerbaycan’ın Eylül ayında açtığı 300 adetlik CNG otobüs alımı ihalesini kazandı. BMC, 2019 yılında yapacağı teslimatlarla, yine kendisine ait olan “En yüksek adetli CNG otobüs ihracatı” rekorunu da kırmış olacak. BMC, üretime başladığı ilk yıldan bu yana, 300.000 adedi geçen araç üretimiyle, Türkiye ekonomisine yaklaşık 10 milyar dolarlık katma değer sağladı. BMC otobüs ihracatında rekora koşuyor.

Şehir içi otobüs segmentinde Türkiye’nin ilk ihracat yapan üreticisi olan ve 80’e yakın ülkeye ihracat gerçekleştiren BMC, yeni bir ihracat başarısına imza attı. İngiltere, İtalya, Almanya gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra Rusya, Katar, Güney Afrika ve Türki Cumhuriyetlerden oluşan geniş ihracat ağıyla dikkat çeken BMC, Bakü Nakliyat Agitliği (BNA) Azerbaycan’ın Eylül ayında açtığı 300 adetlik CNG otobüs alımı ihalesini de kazandı. BMC, 2019 yılında yapacağı teslimatlarla, yine kendisine ait olan “En yüksek adetli CNG otobüs ihracatı” rekorunu da kırmış olacak.

BMC Yönetim Kurulu Üyesi Taha Yasin Öztürk, şirketin otobüs alanındaki 2018 başarıları ve 2019 hedefleri ile ilgili şunları söyledi: “BMC olarak, ilklerin markası olma özelliğimizi sürdürmeye devam ediyoruz. 2018, gerek yeni kamyon ailemiz TUĞRA’nın dünya sahnesine çıkması, gerekse otobüs ailelerimizin başarılarıyla taçlandırdığımız bir yıl oldu. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 1.000 adet otobüs teslimatı gerçekleştirmiştik. Bu yıl ise ilk 10 ayda 700’e yakın farklı özelliğe sahip araç teslim ettik. Üretime başladığımız ilk yıldan bu yana 300.000 adedi geçen araç üretimimizle Türkiye ekonomisinde yaklaşık 10 milyar dolarlık katma değer sağlamayı başardık. 2019’un başında devreye alacağımız son teknoloji üretim tesislerimizle, sektördeki gücümüze güç katmaya devam edeceğiz.”

Sahip olduğu hızlı ve esnek üretim yapısını yıllık 1.800 adet otobüs üretim kapasitesi ile destekleyen şirketin otobüs aileleri Neocity, Procity ve Neoport, sıra dışı özellikleriyle hem Türkiye’de, hem de dünyada büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Procity şehir içi otobüs ailesi Avrupa’ya açıldı

Çağdaş ve yenilikçi bir tasarımla hayata geçirilen Procity otobüsler, yaşlı, çocuklu ve engelli yolculara rahat ve güvenli inip-binme imkanı sağlayan tam alçak tabanlı yapısı, manuel katlanabilir engelli rampası ve duraklarda kaldırım hizasına kadar yana yatma özellikleri ile konforlu ve güvenli şehir içi seyahat imkanı sağlıyor. Her şart ve koşulda hizmet vermek için benzerlerine kıyasla çok sayıda teknik ve fonksiyonel özellikle donatılmış olan Procity otobüsler, yurtiçinde İzmir, Bursa, Mersin, Antalya; Yurtdışında ise Londra, Birmingham, Bükreş, Sofya ve Prag gibi büyükşehirlerde başarı ile hizmet veriyor. Ayrıca, Procity’nin körüklü versiyonu Milano’da kullanılıyor.

Türkiye’nin ilk yerli apron otobüsü: BMC Neoport

Yerli ve milli mühendislik dehasıyla tasarlanan Neoport apron otobüsleri, 14 metre tam alçak tabanlı yapısı ve yolcu iniş/binişleri için her iki yöne yatabilme özelliği ile havalimanlarının yeni müdavimi olmaya hazırlanıyor. Yakın zamanda öncelikle İstanbul Havalimanı’nda hizmet vermeye başlayacak olan Neoport’lar, sonrasında tüm Türkiye havalimanları başta olmak üzere, dünyanın farklı ülkelerinde kullanılan tek yerli ve milli apron otobüsü olacak. Her birinin 10.500 kilogramlık yük kapasitesi olan ön ve arka aksları sayesinde 109 kişiye kadar taşıma kapasitesi bulunan Neoport apron otobüsü, yolcu kapasitesi ile sınıfının lideri konumunda.