Yeni Suzuki Jimny 2018 yılı bitmeden yollarda olacak. Aracın tepeden tırnağa tüm gövdesi elden geçirilmiş. Arazide sorunsuz ilerlemesi içinse yine dör
Yeni Suzuki Jimny 2018 yılı bitmeden yollarda olacak. Aracın tepeden tırnağa tüm gövdesi elden geçirilmiş. Arazide sorunsuz ilerlemesi içinse yine dört tekerlekten çekiş sistemi olacak.
Yeni dördüncü nesil Suzuki Jimny tıpkı öncü modellerde olduğu gibi yine abartıdan uzak küçük boyutlu, şehir içinde kolay kullanımlı ve küt bir tasarımla karşımıza çıktı.
Aracın tasarımında öncü modellerden izler görülürken yeniliklerin de olduğu ilk anda belli oluyor. Yeni neslin tasarımındaki köşeli hatlar ona adeta Hummer görünümü kazandırdığı için modelin dikkat çekmesi de sağlanmış.
İç mekana geçildiğinde yine abartıdan uzak bir yaşam alanı yolcularını karşılıyor. Ancak bu kez konsolun merkezine multimedya ekranı koyulmuş durumda. Dijital klima kumandaları ile kalite hissi artırılmış olsa da genel olarak yine abartıdan uzak bir tasarım tercih edilmiş.
Avrupa versiyonu değişik olabilir
Araçta sunulan motorlarsa 1.2 litrelik Dualjet motorla birlikte yeni 1.0 litrelik Boosterjet güç ünitesi olacak. Bu motor aynı zamanda Swift’de de kullanılıyor. Aracın vites kutusu manuel olarak hazırlanmış.
Şu an için aracın Avrupa versiyonuna ilişkin detaylar paylaşılmadı. Ancak modelin bu yıl bitmeden Avrupa’da yollarda olacağı biliniyor. Yeni nesilde de yine zorlu arazilere başa çıkmak için dört tekerlekten çekiş sistemi sunulacak.



