Güney Amerika otomobiller için vergi indirimi teklifi sundu

Güney Amerika otomobiller için vergi indirimi teklifi sundu

Brezilya kaynaklı bilgilere göre, Güney Amerika Ortak Pazarı (Mercosur) üyesi olan Brezilya, Arjantin, Paraguay ve Uruguay; Avrupa Birliği arabalarına

Brezilya kaynaklı bilgilere göre, Güney Amerika Ortak Pazarı (Mercosur) üyesi olan Brezilya, Arjantin, Paraguay ve Uruguay; Avrupa Birliği arabalarına uygulanan ithalat vergisini %50 oranında düşürmeyi teklif etti. AB arabalarına vergi indirimi teklifi için müzakereler sürüyor.

Teklif ilk etapta 7 yıllık periyodu kapsayacak

Yabancı kaynaklardan yapılan açıklamaya göre; bloğa giren AB arabaları için uygulanan ithalat vergisi karşılıklı olarak sürdürülen müzakereler sonuçlanırsa, 7 yıllık süre boyunca %35’ten, %17.5’e düşürülecek.

Teklifteki 7 yıllık periodun ardından, sonraki 8 yıl boyunca da vergilerin kademeli olarak düşürülmesi planlanıyor.

Vergi indiriminden faydalanacak AB araçlarının sayısı şu anda belli değil ve Brezilya Dışişleri Bakanlığı’ndan konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

Mercosur, önümüzdeki ay Avrupa Birliği ile yürüttüğü müzakereleri, bu yaz bir anlaşmaya varmayı hedefleyerek Bürüksel’de sürdürmeye devam edecek.

AB arabalarına vergi indirimi teklifi