Yeni BMW 8 Serisi 4 kapısıyla Cenevre Fuarı’na geliyor

Yeni BMW 8 Serisi 4 kapısıyla Cenevre Fuarı’na geliyor

Önümüzdeki hafta açılacak olan Cenevre Fuarı’nda gözler BMW’nin yeni 8 Serisi’nde olacak. Yeniden üretilmeye başlanacak olan bu lüks model ailesinin c

Önümüzdeki hafta açılacak olan Cenevre Fuarı’nda gözler BMW’nin yeni 8 Serisi’nde olacak. Yeniden üretilmeye başlanacak olan bu lüks model ailesinin coupe ve cabriolet versiyonlarının olacağını firma önceden açıklamıştı. Şimdi ise BMW bu modelde 4 kapılı Gran Coupe versiyon da olacağını resmen kabul etti. Hatta bu modelin M8 isimli sportif bir versiyonu da tüketicilere sunulacak. Cenevre Otomobil Fuarı 2018 BMW 8 Serisi M logosuna da sahip olacak.

Aracın teaser çizimlerini BMW kendi sosyal medya hesabından paylaşmaya başladı bile. Kısa tampon-tekerlek mesafesi, uzun burun kısa bagaj kapağı gibi bir Gran Coupe’nin olmazsa olmaz tüm tasarım öğelerine sahip olan yeni model 4 kapılı Mercedes-AMG GT ile mücadele edecek.

Henüz araçla ilgili kesim bilgiler paylaşılmadı. Ancak coupe ve cabriolet kardeşle aynı motoru kullanılacağı kesin gibi. Buradan hareketle de modelin 6 Serisi ile olan akrabalığı da devam edecek.

Gran Coupe’nin iç mekanında otonom sürüş konusunda çok fazla teknolojiye yer vermek istemeyen BMW, bu araçta da safkan sürüş keyfini ön planda tutacak.

Daha önce partnerimiz Automedia tarafından son testleri devam ederken yakalanan 8 Serisi ve M8 Coupe modellerindeki gibi standart versiyondan tampon, gövde kiti, jantlar gibi eklentilerle ayrılan M versiyonlar düşünüldüğünde M8 Gran Coupe’de de benzer değişiklikler olacağı aşikar.

Bu aracın ne zaman üretilmeye başlanacağı henüz muamma. Ancak BMW bir sürpriz yaparak Paris Otomobil Fuarı’nda aracın üretim versiyonunu gösterebilir.  Cenevre Otomobil Fuarı 2018 BMW 8 Serisi geliyor

Yeni BMW 8 Serisi